Výroba domácích potravin a nápojů má smysl

Čerstvému domácímu chlebu, vlastnoručně vyrobenému jogurtu nebo džemu a také čerstvě pomleté kávě se jen tak něco nevyrovná… Rozdíl oproti kupovaným výrobkům je znát nejen na chuti, ale zejména na složení, které dokáže účinně předcházet zdravotním problémům. Zdraví začíná vždy na talíři!

Příjem vysoce průmyslově upravených potravin má na tělo negativní vliv zejména z dlouhodobého hlediska. Ale přiznejme si, že kupování všeho v bio kvalitě může být poměrně komplikované, finančně náročné, ba mnohdy téměř nemožné. Pravdou je, že pod dokonalou kontrolou můžeme mít jedině to, co si sami vyrobíme. A to platí nejen o potravinách, ale také o nápojích.

Zdraví v každé kapce: Čerstvé šťávy jsou spíš lék, než nápoj

Díky šnekovým odšťavňovačům není problém vyrábět si doma ovocné a zeleninové šťávy, ve kterých zůstane většina vitamínů, na rozdíl od kupovaných krabicových džusů. Ovocné šťávy mají především očistnou funkci, zeleninové šťávy léčivou a budující. Hitem posledních let jsou i ovocná a zeleninová smoothies, která snadno nahradí svačinu.

Kohoutková voda pod kontrolou

Pozornost si zaslouží také obyčejná voda, jejíž kvalitu rovněž můžeme ovlivnit. Balená voda je sice pečlivě kontrolována, ale na její kvalitu může mít negativní vliv špatné skladování. Kohoutková voda musí splňovat přísné limity, přesto se v ní mohou vyskytovat stopy těžkých kovů, pesticidů či dusičnanů, nemluvě o nepříjemné chlorové chuti. Těchto nežádoucích látek se lze zbavit při takzvané ionizaci vody, jejímž výsledkem je voda alkalická, která je ideální ke každodenní konzumaci. Ionizační přístroje produkují také kyselou vodu, která může být použita jako dezinfekce nebo léčebný prostředek.

Přidat komentář

„Muži nedovedou ocenit vlastní ženy. To přenechávají druhým.“ Oscar Wilde