Zimní zahrádky jsou u restaurací oblíbené

Posezení na čerstvém vzduchu u restaurací a kaváren umožňují zahrádky. Ty jsou velmi využívané především v létě, ale své kouzlo mají i v chladnějším počasí. Jak zajistit svým zákazníkům pohodlí i v zimě?

Nejen v létě

S příchodem podzimu se musí mnoho majitelů a provozovatelů bister, restaurací i kaváren smířit s tím, že přijdou o určitou část kapacity míst k sezení. Venkovní zahrádky totiž mají často připravené jen na letní provoz a v zimě je využívat nelze. Málokterý host si dobrovolně sedne na zimu a nechá si padat studený sníh nebo déšť za krk. Pomoci ale může zastřešení venkovního posezení, což zajistí ochranu před rozmary počasí i možnost vytvoření dalších míst pro odpočinek či konzumaci jídla. Ideálním řešením je pergola, která umožní provoz i v zimě. Stabilní konstrukci lze navrhnout na míru i opatřit bočnicemi. S umístěním tepelných lamp nebo třeba otevřeného ohniště se pak zahrádka promění v příjemné místo i v chladném počasí, kde lidí rádi tráví svůj čas a zároveň jsou v teple a suchu, chráněni před výkyvy počasí. V létě pak bude poskytovat stinné místo a útočiště před horkými slunečními paprsky.

Pro více lidí

Využití venkovních prostor i v zimě je jeden z mnoha způsobů, jak zaujmout zákazníky a nabídnout jim třeba jen krátké posezení u kávy nebo horkého svařeného vína. Pergolu a její konstrukci můžete kombinovat s markýzou, která je zatahovací a zastřešení si tak můžete regulovat podle počasí i potřeby. Na jaře, když se těšíme na každou chvilku na sluníčku, lze markýzu zatáhnout a nechat zahrádku bez zastřešení a když se přižene bouřka zase ji rychle zastřešit.

Zastřešením venkovní zahrádky vytvoříte pro své zákazníky útulný prostor v létě i v zimě a zvýšíte počet míst k sezení. Není pak nutné po letní sezóně jen smutně vyhlížet tu další, ale užít si i zimu.

Přidat komentář