Kde doma vystavovat výtvory našich dětí?

Děti přináší do domácnosti spoustu radosti, zvláště když vidíte, že něco vytvářejí vlastníma rukama. Ať už se jedná o malbu, kresbu, sochu nebo jiný druh umění, stojí za to si jejich výtvory vystavit. Nejenže to může vašemu domovu dodat jedinečný a osobní nádech, ale může to také pomoci podpořit kreativitu ratolestí a dát jim pocit hrdosti na jejich práci.

Jedním z nejzřetelnějších míst pro vystavení výtvarných děl vašich dětí jsou stěny. Jejich výtvory můžete rozvěsit po celém domě, a to buď v rámech, nebo pomocí magnetů či sponek. Můžete také použít nástěnku a vytvořit tak flexibilní prostor pro vystavení jejich výtvarných děl. Pokud hledáte nenápadnější způsob vystavení výtvarných děl svých dětí, můžete také zavěsit několik děl na ledničku nebo na bok skříně.

K vystavení výtvarných děl dětí můžete využít i jiné kusy nábytku v domácnosti. Pokud máte knihovnu, můžete ji použít k vytvoření galerie s jejich výtvarnými díly. Jako výstavní plochu můžete použít také postranní stolky nebo konferenční stolky, případně můžete z výtvarných děl svých dětí vytvořit běhoun na stůl. Umělecká díla můžete také umístit na krbovou římsu nebo je vystavit na desce komody.

Pro ty, kteří mají trochu více prostoru, můžete také vytvořit vyhrazenou uměleckou stěnu. Je to skvělý způsob, jak vystavit velké množství děl a poskytnout dětem vyhrazený prostor, kde se mohou pochlubit svými pracemi. K zavěšení uměleckých děl můžete také použít nástěnku s kolíčky, nebo dokonce použít lišty na obrazy, abyste vytvořili dynamičtější expozici.

A konečně, pokud hledáte kreativnější způsob, jak vystavit výtvory svých dětí, můžete také vytvořit stínovou krabici. Stínové boxy se skvěle hodí k vystavení trojrozměrných uměleckých děl a můžete je použít i k vystavení vybraných dvojrozměrných děl.

Ať už se rozhodnete vystavit výtvarné práce svých dětí jakkoli, nezapomeňte, že je to skvělý způsob, jak podpořit jejich kreativitu a ukázat jim, že si jejich výtvarných děl vážíte.

Přidat komentář