5 tipů, jak vybrat mobilní klimatizaci

Jak si poradit s vlnou veder, která nás téměř každoročně sužuje během letních měsíců? I v České republice již nachází uplatnění klimatizace – zařízení, která byla v minulosti typická spíše pro přímořské oblasti na jihu Evropy. Dnes se bez ní neobejdeme doma ani v kanceláři. Pokud si z finančních nebo jiných důvodů nemůžete dovolit pořízení nástěnné klimatizace, vyřešte to tou mobilní. Jsou mnohem efektivnější (ale i dražší) ne ochlazovače vzduchu.  Ale jak vybrat tu správnou? Následující tipy vám pomohou k vytyčenému cíli.

Velikost místnosti

Každá mobilní klimatizace do bytu disponuje určitým výkonem. Výrobci uvádí velikost prostoru, který je schopna efektivně chladit. Naprosto zásadní je tedy volba dostatečně vysokého chladícího výkonu. A naopak je zbytečné používat nadměrně výkonné zařízení pro chlazení příliš malé místnosti.

Mobilní klimatizace nižší třídy obvykle zvládají prostor o velikosti kolem 40 m3, klimatizace střední třídy pak prostor o cca 60 m3.

Tip: Přečtěte si také tento článek o mobilních klimatizacích.

Hlučnost

Počítejte s tím, že mobilní klimatizace není tak tichá jako nástěnná varianta. Nechcete-li, aby vás zařízení rušilo, vyberte si model s hlučností kolem 50 dB. Zařízení s těmito parametry obvykle zvládají chlazení prostoru i nad 100 m3. Chcete-li tu nejtišší mobilní klimatizaci na trhu, sáhněte po Remko RKL 360.

Další funkce

Zvažte, zda využijete i nadstandardní funkce, kterými nedisponují zdaleka všechny modely. Některé mobilní klimatizace zvládají topení a optimalizaci vlhkosti vzduchu. Hodit by se vám mohl také časovače a další funkce.

Dražší bývá kvalitnější

Některé velmi levné mobilní klimatizace mohou být srovnatelně kvalitní jako modely z vyšší třídy, obecně však platí, že je kvalita přímo úměrná ceně. Raději si připlaťte za spolehlivé zařízení s požadovanými parametry. Bude vám věrně sloužit po mnoho budoucích let.

Dálkové ovládání

Mobilní klimatizace s dálkovým ovládáním je mnohem komfortnější než zařízení, které musíte ovládat ručně. Ještě o něco lepší jsou pak modely, které umí komunikovat s mobilní aplikací. Tyto mobilní klimy je možné nastavit z libovolné vzdálenosti – třeba ještě před tím, než dorazíte domů.

Nejen mobilní klimy, ale také spoustu další techniky včetně elektrocentrály a záložního zdroje najdete v e-shopech společnosti eprofi s.r.o.

Přidat komentář